2010. szeptember 30.

Holdistennők a 301-es teremben

A Hold különleges helyet foglal el az emberiség kultúrtörténetében. Az őskor és az ókor vallásaiban a Holdat istenségnek tekintették. A legismertebb holdistenségek a görög mitológiabeli Szeléné, vagy római megfelelője, Luna istennő, de az egyiptomiak Honszu istenétől kezdve a maják Ixchelén át az észak-amerikai navahó indiánok Yoołgai asdząąn istennőjéig tucatnyi kultúrában tisztelték istenként a Holdat.




Danny Wilde R.I.P.

The Persuader, a egyik rábeszélő azaz Tony Curtis elment. Minden lében két kanál, így fordították ezt a korszakos sorozatot, ahol Roger Moore és Tony Curtis megunhatatlan poénjain és autós üldözésein izgultunk az Orion tv előtt a hetvenes években. Semmihez sem hasonlítható érzés volt nézni a Nizzai és Monte Carlói utcákat, ahogy Brett Sinclair és Danny Wilde száguldozott a Ferrarival és Aston Martinnal.
A sorozatnak már régen vége , de a dvd gyakran lekerül a polcról, hogy újra kacagjunk az utánozhatatlan figurákon. Ma hazaérve olvastam, hogy Tony Curtis a Mátészalkáról Hollywoodba származott legenda 85 évesen elhunyt. Felsorolhatatlan számú filmje  közül búcsúzzunk tőle a számomra legkedvesebb filmje bevezető képsoraival.

2010. szeptember 25.

Sziráczky Brigitta bemutató

A Boscolo Hotelben került sor tegnap este a Budapest Fashion Nights legújabb rendezvényére. A rendkívül színvonalas bemutatót élmény volt volt fotózni.












2010. szeptember 14.

2010. szeptember 13.

Welcome back

Itt van az ősz, itt van újra....Beköszöntött az új tanév, van aki várta van aki nem. Mindenesetre újra együtt volt a kis csapat. Elsők között a júliusi közös lovasfotózás képeit elemeztük ki, majd megnéztük Antonioni első angol nyelvű rendezését a Nagyítást. Szerintem ennél illusztrisabban nem indíthattuk volna a tanévet.

2010. szeptember 6.

Lovász Sándor László 1969-2010

Budapesti otthonában váratlanul elhunyt a hazai divatvilág Lovászsanyija. A magát lelkes amatőrnek aposztrofáló mindig csupa jókedv fotós 41 éves volt. Sanyi hiányozni fogsz. Nyugodj békében.