2010. április 12.

Malcolm McLaren 1946-2010

A hétvégén nem nagyon jutottam a géphez, ma értesültem Malcolm McLaren múlt csütörtöki haláláról.  Ezekben a napokban megdöbbentően sok tragédia és haláleset történt, ez kissé felkavart. Focisták és politikusok tragédiái nem a divatblogok fő ismérvei, ezért emlékezzünk itt meg egy zseniális emberről, aki rengeteget tett hozzá az öltözködési trendekhez.és popkultúrához.
Malcolm McLaren Londonban született 1946-ban. A hatvanas években több művészeti iskolába járt, de szinte mindenhonnan kicsapták. Barátnőjével, a divattervező Vivienne Westwooddal boltot nyitott Londonban, majd 1972-ben New Yorkba utazott, ahol a New York Dolls együttest menedzselte. Onnan csak 1975-ben tért haza, ekkor lett a Sex Pistols menedzsere. Westwoodtól egy fia született, Joseph Corré, az Agent Provocateur fehérneműmárka egyik alapítója.
Malcolm Mclaren és a Sex Pistols a 70-es évek végén teljesen felforgatta a rock és pop szcénát, nekik köszönjük a punkot mely zene és stílus ma is relevánsan hat az utcai öltözködésre.



Vivienne Westwood és Malcolm McLaren


Nincsenek megjegyzések: